Řízky v jogurtovém těstíčku
Maso na řízky : vepřové, kuřecí nebo krůtí, cca 600 - |
700 g |
Bílý jogurt tučný, nejlépe řecký |
200 g |
Vejce | 1 ks |
Solamyl (bramborový škrob) | 1,5 lžíce |
Kari nebo Tandoori Masala, případně česnek, čerstvě nasekané bylinky... |
|
Sůl | |
Olej | |
Pečící papír |
Postup přípravy:
Maso (vepřové) pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme. Kuřecí řízky můžeme zmenšit na menší medailonky, nebo prokrojit na slabší plátky, jemně osolíme. Krůtí maso nakrájíme na plátky a jemně osolíme.
Jogurt ve větší misce smícháme s vejcem, solamylem, 1,5 - 2 lžičkami kari nebo jiného námi oblíbeného koření, česnekem či bylinkami.
Plátky masa ze všech stran obalíme v jogurtové směsi, ve které je necháme přes noc odležet v chladnu, pod poklicí nebo fólií.
Naložené plátky masa přendáme na plech s olejem pomaštěným pečícím papírem. Zbylou jogurtovou směs z misky nandáme na plátky masa. Plátky ještě mírně osolíme.
Dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 30-45 minut (dle tloušťky plátků a druhu masa). Pečeme doměkka, měkkost vyzkoušíme vidličkou.
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží, zeleninovou oblohou...
Takto připravit můžeme i naprcovaného králíka nebo králičí stehenní řízky.